Forum gildii Jeźdźców Ridermarchii.
Ja jakoś nie chciałbym pomocy Olbow... - nie specjalnie, a zdaje się niewielu ich jest... 4 czy 5?
W ogole olbrzymy - z jedna wielka falszywoscia i parszywoscia mi sie kojarza, no a imie Grish/Etrog to juz w ogole... Gasz...
Ostatnio edytowany przez Lerris (2009-01-15 14:16:03)
Wydaje mi się, że jest to gildia najbardziej oddalona od Rohanu, stąd zmniejsza się jej wartość jako sojusznika,
chociaż może punktu widzenie kogoś obytego w górach tak nie jest.
Ale wyżej stawiałbym pokój z khazadami od aktywnego sojuszu z gigantami,
Według mnie, jak przedmówcy, khazadzi bliższy. Stąd, aby utrzymać odpowiednią sytuację pomiędzy Rohanem a Khazad Dum, wypadałoby wesprzeć ich w walce z Gigantami oraz zielonymi. Dodatkowo jest z tego jeszcze jeden profit - nieagresja z Dunlandem.
Jednego lamusa mniej? Niech tylko jeszcze 'przyszly, superowy' szef podejmie krok w przod i wyjebie graczy nic nie wnoszacych w strone progu Gildii... I mozna sie zbierac, przyexiac na jakies Pk'a lepsze. Bo wg. mnie te ataki olbow/orkow ustana dosyc pokaznie. Ale to tylko takie moje myslenie, gadanie...
Btw. Odexpil juz Murek, wiecie cos na ten temat?
Ponoc proponowali Grishowi zgona, a on sie postanowil skasowac. Wedlug mnie Grish dzialal w duzej mierze destrukcyjnie na muda, bo nastawial sie i "poddanych" tylko wylacznie na PK. Ostatnio chcialem go spytac na gg czy sam sie skasowal czy wizowie go pykneli, to powiedzial Spierd....i zablokowal . Troche jak jakis gowniarz...w kazdym razie mysle, ze jakby olbrzymy chcialy pokoju teraz to jestem za, oni juz tyle walczyli ze gildia lezy w gruzach, warto by dac im szanse zyc normalnie. Niedlugo zostana tylko orkowie i bedzie chyba tak jak powinno byc wszyscy na "zlych".